«Лідери нашого часу: рухаємося у майбутнє!»

На виконання підпункту 2 пункту 25 розділу VI завдань і заходів Державної соціальної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на 2017-2021роки», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2018 № 453, у форматі конференції ZOOM28 жовтня 2021 рокупроведена щорічна обласна онлайн-конференція лідерів та кураторів органів учнівського самоврядування (ОУС) закладів загальної середньої та позашкільної освіти Миколаївщини.

/Files/images/2021/00100100.jpg Організаторами заходу виступили:обласний Будинок художньої творчості миколаївської обласної ради, департамент освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації, Український державний центр позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

Участь у заході взяли майже 100 лідерів учнівського самоврядування - представники районних (міських) рад учнівського самоврядування у форматі онлайн.

Учасників заходу привітала Лариса Щукіна, директор обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради, Заслужений працівник освіти України, кавалер ордену княгині Ольги ІІІ ступеня Вона зазначила, що зараз розвивається нова технологія освітнього процесу на основі самоврядування. Байдужість або недовіра до учнівської ініціативи можуть згубно позначитися на паростках учнівського самоврядування. Для учнівського самоврядування відкрилися цілком інші перспективи, а саме: бути реальною часткою освітнього процесу (участь та співпраця дорослих і дітей у спільних справах).

/Files/images/2021/001011.jpg У дискусії щодо питань безпечного освітнього середовища, роботи Всеукраїнської Ліги Старшокласників, Національної дитячої ради, співпраці з громадськими організаціями та плану на 2021-2022 н.р. взяла участь Світлана Бут,завідувачка відділом науково-методичного забезпечення Українського державного центру позашкільної освітиМіністерства освіти і науки України.

Протягом двох годин, відповідно до порядку денного,представники рад учнівського самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти та куратори ОУС міських (сільських, селищних) громад проаналізували результати діяльності учнівського самоврядування у минулому 2020-2021 навчальному році та визначили стратегічні напрямки роботи органів ОУС на поточний навчальний рік.

Чуприна Дмитро, заступник Президент громадської організації «Миколаївська обласна організація лідерів молодіжного самоврядування «Молодь – майбутнє нації» та його співдоповідачі - члени учнівського самоврядування БТДЮ Снігурівської міської ради доповіли про участь закладів освіти у Міжнародній акції «Всесвітній день прибирання «WorldCleanupDay» (вересень 2021 року).

/Files/images/2021/0010123.jpg Своїм досвідом поділилися члени ОУС закладів освіти Миколаївської області. Про основні напрямки діяльності учнівського самоврядування в Южноукраїнській загальноосвітній школі № 4 Южноукраїнської міської ради розповіла Юлія Коваль, Президент учнівського самоврядування Южноукраїнської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 Южноукраїнської міської ради.

Анастасія Добронос, Голова міського муніципалітету, Міністр культури та дозвілля (майбутній президент) Южноукраїнської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 Южноукраїнської міської ради у своєму виступі зазначила, що учнівське самоврядування не треба сприймати, як дитячі ігри, в які зазвичай бавляться старшокласники для самовихваляння, самоврядування – це потужний дитячий колектив, який згуртовує, направляє та спонукає до спільної діяльності, відповідальності та свідомого життєвого вибору («Не дано стати великим лідером тому, хто хоче зробити все сам або привласнити собі всі заслуги за зроблене»).

Про шкільні лайфхаки-перезавантаження, впровадження інноваційних технологій та нових форм роботи у виховну діяльність навчального закладу поділилися Олексій Романів, Президент органу учнівського самоврядування та Олена Орлова, педагог-організатор Миколаївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 20 Миколаївської міської ради.

/Files/images/2021/00101023.jpg Світлана Євдокимова, куратор учнівського самоврядування, педагог-організатор ЛупарівськогоЗЗСО І-ІІІ ступенів Галицинівської сільської ради презентувала засоби вирішення проблемних ситуацій в учнівських колективах. («Учнівський форум-театр як засіб вирішення проблемних ситуацій»)

Досвід партнерства Громадської організації «МООЛМС "МОЛОДЬ - МАЙБУТНЄ НАЦІЇ» із закладами освіти в2020-2021н.р. та напрями співпраці у2021-2022н.р. представив у своєму виступі Президент громадської організації «Миколаївська обласна організація лідерів молодіжного самоврядування «Молодь – майбутнє нації»Євген Нотевський. Запропонував присутнім долучитися до спільних проєктів «Лідери в майбутнє» та «Щедрий вівторок».

Андрій Лінник, завідуючий відділом обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради та Микита Горшков, методист обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради презентували проєкт Положення обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року 2022», який попередньо був надісланий органам учнівського самоврядування для ознайомлення та обговорення.

Дуже плідно та змістовно попрацювали, скоординували роботу, готуємо план спільних дій. Далі буде! Лідери Миколаївщини, рухаємося у майбутнє!

Кiлькiсть переглядiв: 70

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.