Проведення в ОБХТ педагогічної ради на тему «Формування стійких моральних якостей, потреб, почуттів, навичок і звичок поведінки здобувачів освіти ОБХТ на основі засвоєння ідеалів, норм і принципів моралі»

16 березня в обласному Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради відбулося чергове засідання педагогічної ради на тему: «Формування стійких моральних якостей, потреб, почуттів, навичок і звичок поведінки здобувачів освіти ОБХТ на основі засвоєння ідеалів, норм і принципів моралі». Головною метою педради було підвищити рівень теоретичної підготовки педагогів щодо питань морального виховання здобувачів освіти в умовах сьогодення; обмінятися досвідом духовно-морального виховання здобувачів освіти у процесі гурткової роботи; проаналізувати психологічні основи виховання моральних цінностей особистості. Заступник директора з НВР Киянова А.Г. обґрунтувала педагогічні умови формування морально-ціннісних орієнтацій здобувачів освіти в освітньому процесі ОБХТ, серед яких виділила визначення мети і конкретних цілей формування морально-ціннісних орієнтацій вихованців, упровадження змісту, форм, методів і засобів формування морально-ціннісних орієнтацій дітей у процесі виховної роботи, вибудованої з урахуванням їхніх індивідуальних і вікових можливостей, у виховну практику організації гурткових занять в ОБХТ.

/Files/images/2021/2 педрада.jpg Досвідом формування духовно-моральних цінностей у вихованців «Народного художнього колективу» вокальної студії естрадного співу «Дивограй» поділилась з колегами Шепелевич Л.Д. Про методи і прийоми духовно-морального виховання через залучення здобувачів освіти до масових заходів розповіла керівник «Народного художнього колективу» ансамблю спортивно-бального танцю «Нюанс» Раскіна В.Д. Горшкова С.А., керівник «Зразкового художнього колективу» ансамблю танцю «Щасливе дитинство», у своїй доповіді зазначила, що для виховання духовно-моральних цінностей дітей важливим є створення виховного середовища у гуртку: атмосфери довіри, толерантності, доброзичливості, а також розповіла про свій досвід створення емоційного комфорту на заняттях.

Практичний психолог Ширченко Л.А. ознайомила учасників засідання з психологічним аспектом духовно-морального виховання, впливом соціуму на формування моральних якостей вихованців; стратегією соціально-педагогічної роботи з морального виховання в сучасних соціально-культурних умовах.

Атмосфера засідання педагогічної ради була робочою і доброзичливою. За результатами засідання прийнято ряд важливих рішень, які будуть визначати діяльність педагогічного колективу в напряму духовно-морального виховання здобувачів освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 65

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.