Всеукраїнський фестиваль-конкурс сценічних та карнавальних паперових костюмів «Стильний папір»

Адміністрація обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради повідомляє, що 15 березня 2024 року у місті Львові Центром творчості дітей та юнацтва Галичини з Українським державним центром позашкільної освіти спільно були підведені підсумки Всеукраїнського фестивалю-конкурсу сценічних та карнавальних паперових костюмів «Стильний папір»(дистанційний формат). Фестиваль-конкурс було проведено з метою виховання у дітей творчої ініціативи та естетичного смаку, вміння продемонструвати власноруч виготовлені вироби, популяризації паперопластики та моделювання з паперу як оригінального виду мистецтва у дитячій творчості, стимулювання розвитку творчих здібностей вихованців,пошуку та підтримки обдарованих дітей.

На конкурс подано 513 творчих робіт (майже 1000 учасників) у номінаціях «Сценічний костюм» та «Карнавальний костюм» з 19 областей України, а саме: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей.

До участі допускалися колективні та індивідуальні роботи, потужно були представлені усі три вікові категорії учасників. Спостерігалася доволі висока активність участі конкурсантів, незважаючи на тривалі військові дії у багатьох регіонах України.

Тема цього річного фестивалю – «Дерево життя». Дерево життя ніколи не перестає квітнути, тому крону завжди прикрашали пишні барвисті квіти. Кожна з квіток—розмаїття етапів людського життя, символізує світло волі та береже пам’ять людства.

Сценічні та карнавальні костюми учасників також були пишно прикрашені традиційними польовими квітами, які здавна уособлюють красу нашої держави, духовну міць народу, засвідчують любов до рідної землі. Багато костюмів були представлені на тему персонажів української міфології, так чудово оспіваної у творах Лесі Українки.

Журі відзначили дуже високий рівень представлених на конкурс робіт. Усі костюми були унікальні та неперевершені.

Переможцями фестивалю стали учні та вихованці закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти Миколаївської області.

Електронні дипломи розміщені за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1XDgO4QgHGxCEsSqS09wVkozOoShhWv_m

Вітаємо талановиту учнівську молодь Миколаївщини - переможців Всеукраїнського фестивалю-конкурсу сценічних та карнавальних паперових костюмів «Стильний папір»

Віримо в перемогу! Все буде Україна!

Кiлькiсть переглядiв: 6

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.