Відкриваючи горизонти: інтеграція STEM, STEAM, STREAM у освітній процес

Педагоги ОБХТ 21.03.2024 навчалися на вебінарі за темою: «Відкриваючи горизонти: інтеграція STEM, STEAM, STREAM у освітній процес», який транслювався на платформіукраїнськогоосвітньогопроєкту «На Урок».

Відеозапис вебінару у безкоштовному доступі розміщений на сайті https://www.youtube.com/watch?v=M3bS8ZxNpWU, обласний Будинок художньої творчості рекомендує переглянути у будь-який час заступникам, методистам, педагогам позашкільної освіти, керівникам гуртків, психологам, батькам учнів, працівникам позашкілля, адміністраторам закладів освіти, всім педагогам, незалежно від фаху та закладу освіти, в якому здійснюється професійна діяльність.

Автор вебінару Фурсова Інна учитель фізики та астрономії Першотравенського ліцею № 2, учитель вищої категорії, учитель-методист.

На вебінарі розглянули можливості впровадження інтегрованих підходів STEM, STEAM та STREAM у будь-якому освітньому закладі.

Обговорили про теоретичні аспекти та важливість цих напрямків, а також розглянули конкретні поради щодо мотивації вчителів та практичні методики впровадження. Дізналися, як організувати тренінг для вчителів, використовуючи STEM-активності та інтерактивні симуляції, а також як логічно впроваджувати ідеї STEM у заходи, такі як «Інженерний тиждень». Зміст

  • Теоретичні аспекти та необхідність впровадження напрямків в освітній процес. Огляд концепцій STEM, STEAM, STREAM та їх важливість у сучасній освіті.
  • Відкриваючи горизонти: мотивація вчителів. Значення та підходи до мотивації вчителів для успішної інтеграції STEM у навчальний процес.
  • Практичні поради для проведення тренінгу у власному навчальному закладі для вчителів. STEM-активності та вправи для вчителів, інтерактивні симуляції для навчання природничих дисциплін.
  • Організація «Інженерного тижня». Логічне використання ідей STEM у форматі інженерного тижня.

Методисти та керівники гуртків ОБХТ актуалізували і поглибили знання щодо інтегрованих підходів STEM, STEAM, STREAM, розглянули практичні методики впровадження та збільшення зацікавленості та готовності до змін, а також ознайомилися з організацією заходів для стимулювання творчого мислення та сприяння формуванню спільноти для обміну досвідом та підтримки.

Кiлькiсть переглядiв: 3

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.