Світ української філософії та літератури

З нагоди відзначення 300-річчя Григорія Сковороди за ініціативою доцента Владлени Руссової відбулася віртуальна екскурсія до музею Г.Сковороди, яку відвідали вихованці та працівники обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради. Екскурсоводом виступила Тетяна Радіоненко, завідувач науково-дослідного відділу «Меморіальний музей Г.С.Сковороди» Національного історико-етнографічного заповіднику «Переяслав». Під час віртуальної екскурсії відвідувачі змогли ознайомитись з оригіналами та копіями праць Сковороди, документами про нього, артефактами доби і пізнішими навіяними життям і творчістю філософа живописними й скульптурними творами, нумізматичними пам’ятками.

1 грудня Миколаївською обласною універсальною науковою бібліотекою було організовано та проведено віртуальну зустріч з Наталею Довгопол– письменницею, культурологинею, громадською діячкою, лауреаткою ІІ премії Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова» (2019) та літературної премії імені Миколи Гоголя (2022), володаркою відзнаки конкурсу «Еспресо. Вибір читачів у номінації «Найкраща підліткова книга 2020 року» та простору дитячої книги «БараБука» (2021), учасницею фантастичного угрупування «Фантастичніtalks». Захід проходив у рамках циклу «ЛітСвіт: про літературу і не тільки…»,учасники мали можливість поспілкуватися з письменницею, задали запитання щодо її творчості, а також отримали у подарунок роман.

За ініціативи В.Руссової долучилися до нього й гуртківці Миколаївського територіального відділення Малої академії наук України «Фольклорознавства» та «Літературна творчість».

Кiлькiсть переглядiв: 42

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.