Тримаємо освітянський фронт

Традиційно, на початку тижня в обласному Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради відбулася онлайн нарада за участі директора ОБХТ, головного бухгалтера закладу, заступників директора, завідуючих відділами, методистів, культорганізаторів та практичного психолога закладу, на якій проаналізували роботу за минулий тиждень та визначилися з завданнями на поточний.

/Files/images/2022/Онлайн конференція МОІППО.jpg 17 жовтня 2022 року, продовжив роботу дистанційного обласного форуму лідерів та кураторів учнівського самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Молодь незламної країни» Миколаївської області, який не був завершений 13.10.2022 через повітряну тривогу у Миколаївській області.

Під час роботи учасники форуму зупинилися на питаннях:

  • Що треба зробити молодому поколінню, щоб Україна стала іншою, кращою, успішнішою;
  • Чим молодь може підтримати нашу країну, у цей для неї складний час;
  • Організація шкільного самоврядування у воєнний час;
  • Робота самоврядування в сучасних умовах;
  • Організація роботи шкільного активу в режимі онлайн;
  • Онлайн проєкти ОУС;
  • Чим живе молодь Миколаївщини тощо.

Психологічні поради підліткам під час війни надала Лариса Ширченко, практичний психолог обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради.

Практичний модуль Форуму – квіз (пізнавальну гру для справжніх лідерів) за темою: «Неповторні грані лідерства» підготували та провели Дмитро Чуприна, керівник гуртка «Відповідальне лідерство - шлях до успіху» обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради, заступник Президента, голова Ради лідерів ГО «МООЛМС «Молодь - майбутнє нації» та Вікторія Панченко, культорганізатор обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради.

19 жовтня 2022 року, продовжено роботу з кураторами учнівського самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Обговорили питання національно-патріотичної роботи в закладах, участь колективів закладів у благодійному ярмарку для ЗСУ, який відбувся 22.10.2022 в м. Первомайськ./Files/images/2022/Заняття гуртка Школа журналістики.jpg

З метою визначення переможців, протягом тижня працювало журі обласного (заочного) етапу конкурсу творчих робіт «Я – патріот України». Захід проводився на виконання Програми національно-патріотичного виховання молоді Миколаївської області на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням Миколаївської обласної ради від 23 грудня 2020 року № 641, з метою патріотичного виховання учнівської молоді, виявлення та підтримки талановитих дітей, художньо-естетичного виховання учнівської молоді в традиціях національної культурної спадщини обласним Будинком творчості проводиться обласний конкурс дитячого малюнку «Як я захищатиму Батьківщину».

Протягом тижня тривала обробка анкет про вступ до наукових секцій МАНвідділень «Мовознавства» та «Літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства» на виконання наказу департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації від 23.09.2022 № 111, відповідно до абзацу першого пункту 7 розділу І Правил проведення Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 08 березня 2021 року № 147, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 05 квітня 2021 року за № 441/36063. На основі анкетування створено списки учнів, зареєстрованих до наукових секцій Миколаївської МАН у 2022 році.

Керівникам гуртків МАН закладів освіти області надавалися рекомендації та консультації щодо вступу та навчання в наукових секцій МАНвідділень «Мовознавства» та «Літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства» на базі обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради.

Протягом тижня здійснено реєстрацію педагогів ОБХТ на семінар-практикум «Організація дослідницької діяльності учнів в 2022/2023навчальному році» НЦ «МАН України». Інформацію про проведення зазначеного заходу доведено до зацікавлених осіб.

/Files/images/2022/110image003.png Заступником директора з навчальної роботи протягом минулого тижня:

  • надано консультативну допомогу та по корекції і розміщенню інформації на сторінці ОБХТ платформи Facebook;
  • узагальнено звіт про роботу педагогів ОБХТ за звітній тиждень;
  • здійснено перевірку документів на підтвердження звань «Зразкового художнього колективу» хореографічного колективу «Зорянка» (керівник Даниленко Т.І.) та «Народного художнього колективу» вокальної студії естрадного співу «Дивограй» (керівник Шепелевич Л.Д.).

Протягом тижня культорганізатори ОБХТ працювали над:

  • оновленням тижневого онлайн-розкладу дистанційних занять гуртків обласного Будинку художньої творчості, який щотижня оновлюється на сторінках закладу у соціальній мережі Facebook;
  • формування онлайн-розкладу занять гуртків на тиждень;
  • створенням квізу на сайті «Народна мудрість» для Телеграмм-каналу «Позашкілля Миколаївщини»;
  • проведенням квізу «Kahoot» «Неповторні грані лідерства» (пізнавальна гра для справжніх лідерів) на Форумі лідерів «Молодь незламної країни».

Протягом тижня проведено батьківські збори в онлайн-режимі в ансамблі спортивного бального танцю «Нюанс» (керівники В.Раскіна, С.Раскіна, Д. Раскін), вокальній студії естрадного співу «Дивограй» (керівник Л.Шепелевич). На зборах присутні обговорили такі питання:

- особливості організації освітнього процесу в період воєнного стану;

-розклад занять колективу по групах;

-можливості навчання дітей в умовах нестабільного зв’язку та обмеженого простору;

-підтвердження звання колективу «Народний художній колектив».

Керівники ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» В.Раскіна, С.Раскіна, Д. Раскін продовжують працювати з вихованцями в мобільному додатку GoogleClassroom, де розміщують завдання та посилання на заняття в ZOOM. Протягом тижня педагоги робили зйомки відеозанять для онлайн-розкладу, а також взяли участь у різних ZOOM-лекціях, які проводили одні з найкращих тренерів і танцюристів світу для підтримки українських танцюрів.

Вихованці гуртка та всі охочі також долучаються до перегляду онлайн-лекцій за запрошенням педагогів.

Вихованці гуртка ДУМ «Колаж» (керівник Лариса Ігнатьєва) протягом тижня виготовили яскраві об’ємні аплікації «Сонячна подорож».Творчі роботи вихованців розміщені на платформі Facebook. Педагог працювала з інтернет-матеріалами по виготовленню органайзерів, підготувала фото дітей та виготовлених робіт для платформи Facebookзаймалась підготовкою онлайн-заняття з паперопластикина тему «Виготовлення органайзера «Метелик».

Культорганізатор та керівник гуртка «Школа журналістики» В.Панченко протягом звітного періоду зібрала інформацію та сформувала розклад онлайн-занять ОБХТ на наступний тиждень. Вікторія Ігорівна разом з вихованцями підготувала онлайн-заняття на тему «Журналіст у прямому етері», виконала монтаж та розмістила на сторінці ОБХТ платформи Facebook черговий випуск рубрики «Цікава українська» на тему «Правильні наголоси» з ведучою Дар’єю Журавель, а також розробила квіз «Народна мудрість».

На звітному тижні продовжив свою роботу дистанційний обласний Форум лідерів учнівського самоврядування Миколаївської області «Молодь незламної країни». Дмитро Чуприна, керівник гуртка «Відповідальне лідерство – шлях до успіху», та Вікторія Ігорівна, керівник гуртка «Школа журналістики», підготували та провеликвіз (пізнавальну гру для справжніх лідерів) за темою «Неповторні грані лідерства».Під час роботи учасники форуму зупинилися на питаннях: що треба зробити молодому поколінню, щоб Україна стала іншою, кращою, успішнішою; чим молодь може підтримати нашу країну в цей для неї складний час; організація шкільного самоврядування у воєнний час; робота самоврядування в сучасних умовах; організація роботи шкільного активу в режимі онлайн; онлайн-проєкти ОУС;

чим живе молодь Миколаївщини тощо. Дмитро Олегович підготував заняття за темами: «Коментарі до запитань», «Репортаж. Ознаки репортажу», «Поглиблення знань з лідерства».

Вихованці гуртка «Школа журналістики», керівники Дмитро Чуприна, Вікторія Панченко, Ірина Василенко, для рубрики «Освітянський фронт» газети ОБХТ «Країна Творчості» взяли інтерв’ю у керівника «Зразкового художнього колективу» ансамблю танцю «Щасливе дитинство» Світлани Горшкової. Педагог відповіла на запитання, що її сьогодні надихає на творчість, навіщо потрібно сьогодні мистецтво, як вона підтримує дітей під час війни, які життєві цінності змінилися в цей період. Світлана Андріївна поділилася своїми мріями після війни: зібрати весь колектив для прогулянок вулицями рідного міста, а також поставити патріотичний танець.

Протягом тижня діти гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво», керівник Наталія Губська, виготовляли декоративні об’ємні іграшки (гарбуз) з різних матеріалів, а саме: повітряних різнокольорових кульок, міцних ниток, скріпок, вати, синтепону або гофрованого паперу.Наталія Михайлівна з метою підготовки до онлайн-занять опрацювала матеріал за інтернет-ресурсами, переглянула майстер-класи та творчі роботи дітей; виготовила зразки запланованих декоративних робіт.

В рамках самоосвіти керівник хореографічного колективу «Зорянка» Тетяна Даниленко прослухала вебінар на тему: «Травмопросвіта та перша психологічна допомога: практичні рекомендації для освітян». Спікер заходу Данило Елькановпроаналізував феномен стресу та травми;розглянув особливості фізіологічної обумовленості стресу;ознайомив учасників із поняттям дистресу та травми; визначив вплив дистресу на якість функціонування особистості в соціумі; зорієнтував на створення безпечного простору для здобувачів освіти; розкрив важливість допомоги при гострих стресових реакціях; надав практичні поради для зниження рівня стресу (вправи); висвітлив особливості копінг стратегій; проаналізував основні типи копінгу й визначив власні напрямки копінгу; розглянув теоретичні та практичні аспекти використання травмопросвіти й першої психологічної допомоги освітянами. Тетяна Іванівна осмислила важливість травмопросвіти серед вихованців та працівників закладу; розвинула вміння відрізняти стрес, гостру стресову реакцію та ідентифікувати травматичні реакції; вміння надати першу психологічну допомогу;усвідомила необхідність використовувати отримані знання на практиці; розвинула та вдосконалила навички психологічної гігієни; здатність застосовувати техніки стабілізації емоційного стану; отримала знання та розуміння алгоритмів надання першої психологічної допомоги.

Ірина Анатоліївна, керівник гуртка «Школа журналістики», в рамках самоосвіти відвідала вебінари «Медіаосвіта: виклики воєнного часу», «Сучасні практичні інструменти навчання грамоти та української мови» та отримала сертифікати учасника.

Вихованці «Зразкового художнього колективу» гуртка ОТМ «Оранжеве небо», керівник Юлія Масіна, протягом тижня продовжили працювати в нетрадиційній техніці малювання «дудлінг» – цеспосіб створення примітивних форм і фігур, таких як: точки, кола, вигнуті лінії. Діти виконали малюнок на тему «Веселий гарбуз». Протягом звітного тижня Юлія Євгенівна підготувала онлайн-заняття на тему: «Осінній пейзаж на Хелловін».

Масіна Ю.Є. в рамках самоосвіти приєдналась до обласної онлайн-конференції МІППО, яку проводив Крик Дмитро Олексійович, куратор творчої майстерні педагогів «Авторська техніка живопису». Також надала свої роботи для онлайн-виставки.

Юні журналісти відвідали заняття гуртка аплікації соломкою і соломоплетіння «Сонячне сяйво», з метою написання репортажу для рубрики «Один день із життя гуртка». На онлайн-занятті юнкори взяли інтерв’ю у вихованців та керівника гуртка.

Педагоги закладу продовжують свою діяльність та гордо тримають освітянський стрій. Разом до Перемоги!

Кiлькiсть переглядiв: 40

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.