Лідери Миколаївщини на старті навчального року

Один із найефективніших методів виховання дитини є її участь у діяльності учнівського самоврядування. Саме завдяки такій діяльності у неї формуються необхідні якості та особистісні характеристики.

Саме сьогодні, 17 жовтня 2022 року, продовжено роботу дистанційного обласного форуму (далі - Форум) лідерів та кураторів учнівського самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Молодь незламної країни» Миколаївської області.

/Files/images/2022/1image002.jpg З вітальним словом до учасників звернувся Роман Грищук, Народний депутат України, голова підкомітету з питань освіти впродовж життя та позашкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

Роман Павлович зазначив, що Форум лідерів Миколаївщини відбувається в непрості часи для країни, для українських дітей. Війна в Україні, яку підступно розв’язали рашисти, змінила формат традиційних зустрічей. А робота лідерів учнівського самоврядування трансформувалась здебільшого у волонтерську діяльність: збір коштів для ЗСУ, допомога ТРО, турбота за людьми похилого віку та меншими дітьми. І звичайно, виготовлення маскувальних сіток. Багато хто змушений був змінити місце проживання – залишити окуповані території або взагалі виїхати з батьками за кордон. Основне завдання, яке стоїть перед владою - працювати над тим, щоб повернути дітей додому, до рідної країни, повертатися до проблем захисту дітей під час воєнного стану.

«Для нас дуже важливо повернути вам дитинство та віру у завтрашній день. Величною, Незалежною, Європейською нашу країну зробите саме Ви! Бережіть себе та своїх близьких, продовжуйте навчання. Разом до Перемоги!» - наголосив Роман Грищук.

/Files/images/2022/image053.png Під час роботи учасники форуму зупинилися на питаннях:

  • Що треба зробити молодому поколінню, щоб Україна стала іншою, кращою, успішнішою;
  • Чим молодь може підтримати нашу країну, у цей для неї складний час;
  • Організація шкільного самоврядування у воєнний час;
  • Робота самоврядування в сучасних умовах;
  • Організація роботи шкільного активу в режимі онлайн;
  • Онлайн проєкти ОУС;
  • Чим живе молодь Миколаївщини тощо.

Психологічні поради підліткам під час війни надала Лариса Анатоліївна ШИРЧЕНКО, практичний психолог обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради.

Практичний модуль Форуму –квіз (пізнавальну гру для справжніх лідерів)за темою: «Неповторні грані лідерства» підготували та провели Дмитро ЧУПРИНА, керівник гуртка «Відповідальне лідерство - шлях до успіху» обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради, заступник Президента, голова Ради лідерів ГО «МООЛМС «Молодь - майбутнє нації» та Вікторія Панченко, культорганізатор обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради.

Підсумували роботу та запланували заходи на 2022-2023 н.р. Працюємо разом задля Перемоги!

Кiлькiсть переглядiв: 50

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.