Повернутися до звичайного режиму

Відкриття виставки «Ми роду козацького діти, землі української цвіт» в обласному Будинку художньої творчості

12 жовтня 2021р. в обласному Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради відбулося відкриття виставки «Ми роду козацького діти, землі української цвіт», з метою вшанування мужності і героїзму захисників української держави, патріотичного виховання учнівської молоді, виявлення та підтримки талановитих дітей, художньо-естетичного виховання учнівської молоді в традиціях національної культурної спадщини.

/Files/images/2021/113 фото.jpg Виставка приурочена до Дня захисника України та Дня українського козацтва. На ній представлені роботи вихованців позашкілля Миколаївщини з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, які вражали оригінальністю та різноманітністю, привертали увагу своєю теплотою, приємно дивували знаннями національної символіки.

Родзинкою виставки був дизайн-проєкт «Карта-оберіг Миколаєва та Миколаївської області», розроблений методистом обласного Будинку художньої творчості Радою Вронською.

На відкритті виставки були присутні представники адміністрації закладу, завідувачка методичним відділом Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульськог орайону м. Миколаєва Барвінок Ірина, керівник гуртка декоративно-ужиткового мистецтва Палацу творчості учнів Кардивар Анна, керівники гуртків та вихованці обласного Будинку художньої творчості.

З привітальним словом виступила заступник директора з НВР КияноваА.Г., яка побажала присутнім наснаги у відродженні та збереженні кращих національних традицій, висловила сподівання, що участь у виставці, а також отримані позитивні емоції сприятимуть підвищенню патріотизму дітей, вихованню в них почуття гордості за рідну землю, бажання примножувати її красу і здобутки.

/Files/images/2021/222 фото.jpg Методист Рада Вронська розповіла про мету дизайн-проєкту, яка полягає у збереженні традицій рідного краю та трансформації в сучасне оздоблення речей та оточуючого середовища. Завдання дизайн-проєкту – створення «Карти-оберега Миколаєва та Миколаївської області» в сучасних орнаментах і кольорах, притаманних областям Півдня України, які спираються на історичні джерела. Протягом двох років керівники та вихованці гуртків декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва Миколаївщини виконуватимуть візерунки в різних техніках: вишивка рушниковими швами, ткацтво, аплікація з соломи, керамічна плитка, печворк, вишивка бісером, які потім будуть розміщені на карті.

Вихованці «Зразкового художнього колективу» гуртка «Школа журналістики» взяли інтерв’ю у присутніх, запитали про звичаї та традиції, пов’язані з прийдешніми святами, поцікавившись, які роботи їм найбільше сподобались.

Кiлькiсть переглядiв: 41

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.