Звітує «Зразковий художній колектив» оркестр народних інструментів «Дивоцвіт» Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульського району міста Миколаєва

25 травня 2021 року, в режимі онлайн,про результати діяльності за п’ять останніх років звітував «Зразковий художній колектив» оркестр народних інструментів «Дивоцвіт»Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульського району міста Миколаєва.

Творчий звіт оркестру народних інструментів «Дивоцвіт» Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульського району міста Миколаєвавідбувся на високому рівні. Цікавий і різноманітний репертуар, поєднанийу грамотно складену програму, органічне звучання оркестру, добре відпрацьовані концертні номери справили враження на оглядову комісію, створену департаментом освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації.

У великому та різноманітному за жанрами та стильовими спрямуваннями репертуарі оркестру класичні та сучасні твори різних епох та стилів, які вирізняються цікавим аранжуваннями. Провідне місце у ньому належить українській музиці. Частина перекладів та аранжувань п’єс для оркестру народних інструментів зроблено керівником колективу.

В оркестровому складі був представлений широкий спектр народних музичних інструментів: домра, баян, акордеон, сопілка, пан-флейта, бандура, цимбали, гітара. Сольні виступи чергувались з ансамблевими та оркестровими, поряд з вихованцями виступали їх педагоги.

Окрасою мистецької програми була сопілка -автентичний музичний інструмент-легенда, який своїми акустичними, виконавськими, тембровими можливостями не поступається загальноприйнятим дерев’яним чи мідним духовим інструментам.

Весь творчий звіт був пронизаний музичнимукраїнським етносом, неймовірно багатою і різнобарвною палітрою звучання традиційних народних інструментів при виконанні класичних і сучасних оркестрових творів.

Відповідно до протоколу, оглядова комісія вирішила порушити клопотання перед Міністерством освіти і науки України про присвоєння почесного звання «Народний художній колектив» оркестру народних інструментів «Дивоцвіт» Будинку творчості дітей та юнацтва Ленінського району м. Миколаєва.

Кiлькiсть переглядiв: 29

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.