Звітує «Народний художній колектив» оркестр народних інструментів «Барвистий передзвін» Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району м. Миколаєва

12 травня 2021 року оглядова комісія, створена департаментом освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації,в онлайн-режимі переглянула творчий звіт «Народного художнього колективу» оркестру народних інструментів «Барвистий передзвін» Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району м. Миколаєва щодо підтвердження почесного звання «Народний художній колектив» Міністерства освіти і науки України.

У програмі творчого звіту колективу, яка складалась з двох відділень, була виконана на високому художньому професійному рівні. Вихованці колективу продемонстрували технічну досконалість гри на народних інструментах в оркестрових, ансамблевих, малих формах.

/Files/images/2021/05.JPG У виконанні оркестру прозвучав цікавий та різноманітний репертуар, спрямований на широке коло слухачів, від творів композиторів-класиків, народної музики до кращих здобутків вітчизняної та зарубіжної сучасної музики,який окрім музично-технічної доступності та привабливості, має досить високий художньо-естетичний зміст та значний виховний потенціал.

Надзвичайно талановитому керівнику колективу Шевченко Ю.А. вдалося привити любов до народної музики, навчити грати на інструментах і дати путівку у життя сотням юним італановитим дітям. Оркестр народних інструментів на сьогоднішній день є активним учасником та переможцем числених обласних, Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів, конкурсів і постійним учасником районних і обласних мистецьких заходів.

Переглянувши творчий звіт, оглядова комісія вирішила порушити клопотання перед Міністерством освіти і науки України про підтвердження почесного звання «Народний художній колектив» оркестру народних інструментів «Барвистий передзвін» Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району міста Миколаєва.

Кiлькiсть переглядiв: 7

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.