Відзначення Дня української писемності та мови в ОБХТ

Згідно з планом роботи на 2020 рік та на виконання наказу по ОБХТ від 04.11.2020р. №108 «Про організацію та проведення заходів, присвячених відзначенню Дня української писемності та мови», з метою підтримки та розвитку державної мови, пропагування грамотності та виховання високої мовної культури, в закладі позашкільної освіти проведено різні заходи.

Керівники гуртків провели з вихованцями цікаві бесіди «Там, де живе рідна мова, живе український народ», інформаційні хвилинки. Педагог Наталія Губська для вихованців «Зразкового художнього колективу» гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» провела усний онлайн-журнал «Iсторiя писемності: від ієрогліфів до літер», мандруючи сторінками якого, гуртківці мали змогу дізнатись про витоки нашої мови, її місце серед інших слов’янських мов, походження і розвиток, а також перевірили свої знання в ході конкурсів «Упізнай казку», «У світі загадок», «Буква до букви – і виникло слово».

Для вихованців «Зразкового художнього колективу» гуртка «Школа журналістики» керівником Вікторією Панченко проведено мовознавчий квіз «Мова – душа народу». На сторінці ОБХТ на фейсбуці протягом тижня тривав пізнавальний марафон «Мовна скарбничка», з якого діти дізнались багато цікавих фактів про українську мову, друкарні та перші друковані книжки (посилання на сторінку: https://cutt.ly/ZgZv4jn). Відвідувачам сторінки сподобались завдання та цікавинки про українські казки та їх персонажів:

/Files/images/2020/21212121.jpg

Гуртківці «Народного художнього колективу» вокальної студії естрадного співу «Дивограй» під керівництвом Людмили Шепелевич на заняттях виконували пісні про Україну та українську мову.

/Files/images/2020/32323232323.jpg

Педагогічні працівники разом з вихованцями переглядали відеоуроки української мови О.Авраменка (за посиланням: https://cutt.ly/IgZz40w), а також долучились до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу вихованцям доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

Кiлькiсть переглядiв: 92

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.